Choose CMG’s Experience, Industry Relationships, and Knowledge Library.

Smart Grids | Smart Utilities | Smart Cities | Smart Buildings

Office: 888-445-5486
Email: info@512cmg.com

D360S 2020

Digital 360 Summit 2020 Home | Agenda |
Venues and Registration | Speakers | Sponsors |

Digital 360 Summit is the premier event for senior executives driving industry digitalization, decentralization, and decarbonization.

General Program for 2020

NEW DATES
August 18 – 20, 2020


See Digital 360 Summit 2019 Trailer

Digital 360 Summit 2020 will be even better and larger ….


2020 Sponsored by:

Coming Soon….


Hosted by:


Produced by:


Venues and Registration:

Digital 360 Summit 2020 Golf Tournament – Requires Registration

2020 Host Golf Course:
Plum Creek Golf Course
4301 Benner, Kyle, TX 78640
Tel: (512) 262-5555 / (512) 262-1063


Digital 360 Summit 2020 Five Labs Tour – Requires Registration

2020 Host University:
Texas State University
Bruce and Gloria Ingram Hall – W Woods St., San Marcos, TX 78666
Roy F. Mitte Complex – 749 N. Comanche St., San Marcos, TX 78666


Digital 360 Summit 2020 Innovation Tour – Requires Registration

2020 Technology Innovation Tour Host:
ALERRT Center at Texas State
1285 William Pettus Road, San Marcos, TX 78656


Digital 360 Summit 2020 – Requires Registration

Digital 360 Summit 2020
At Embassy Suites SPA and Conference Center
Address: 1001 E McCarty Ln, San Marcos, TX 78666
Tel: 512-392-6450

Digital 360 Summit 2020 Host Hotel – Requires Registration

2020 Host Hotel:
Embassy Suites SPA and Conference Center
Address: 1001 E McCarty Ln, San Marcos, TX 78666
Tel: 512-392-6450


Click Here for Hotel Registration

Click Here for Golf Registration

Click Here for Texas State Lab Tour Registration

Click Here for ALERRT Center Tour Registration

Click Here for Full-Price Event Registration

30% Discount Event Registration – Expires June 30


NEW DATES – Tuesday August 18 – Thursday August 20, 2020

Location: Embassy Suites by Hilton – San Marcos, TX (Greater Austin)

It is 300 experts. 450 Attendees.
1 amazing tour of 5 research labs at TXST.
14 keynotes. 9 panels.

1 expo showcase with 15 vendors.
Followed by 9 white papers and 24 videos.
Multiple industry Verticals (Networks, Sensors, Data, Software, Utilities, Cities, Mobility, Buildings, Infrastructure, Energy, Water & Wastewater).
One digital world.

We at CMG called the rise of Smart Infrastructure on all major segments of the economy as a unified 21st century megatrend in January of 2014.  Smart Infrastructure is driven by many trends, but the four most important ones are Digitization, Digitalization, Decarbonization, and Decentralization.

There are three key sectors in Smart infrastructure: Smart Utilities, Smart Cities, and Smart Buildings.

Smart Utilities have emerged as a large megatrend of the 21st century and they service one or multiple cities and communities throughout their services territories along with many commercial, industrial, and residential customers.

Smart Cities are emerging as another large megatrend in the 21st century, which own many buildings and service citizens and visitors in many open spaces, roads, buildings and homes.

Smart Buildings, a large megatrend of the 20th century is transforming again, are finally getting actively integrated with Smart Utilities and being actively planned and managed by Smart Cities. Positive Energy Buildings is a key 21stmegatrend.

As these trends are coming together at a very fast pace, the possibilities for innovation, shared infrastructure, cost reductions, new business models and unrivaled customer experiences await to be discovered.

CMG has put together its second annual Digital 360 Summit™ that brings together the top minds per field of expertise to help us tackle the easy and also not so obvious and sometimes hardest problems.

This open-pay entrance event is created to bring you as an expert and also as a user of many other products and services to collaborate like never before with others and have a dialogue that drives new paradigms, experiences, technologies, business models and solutions into the marketplace


2020 Keynotes


Diamond Sponsor Keynote

TBD

Gold Sponsor Keynote

TBD

Digital 360 Summit 2020 Hall of Fame Keynote

Jon Wellinghoff – CEO of GridPolicy / Former FERC Chairman & Digital 360 Summit Hall of Famer

Digital 360 Summit 2020 Hall of Fame Inductee

Pat Wood III – President at Hunt Energy Network / Former Chairman at Dynergy, FERC, Texas PUC

Industry Keynote 1 – Smart Networks

Caroline Chan – VP and GM 5G Infrastructure at Intel

Industry Keynote 2 – Energy & Utilities

Tony Tewelis – VP of Transmission & Distribution at Arizona Public Service

Industry Keynote 3 – Smart Buildings & Infrastructure

Pat Meagher – VP of Technology at Katerra

Industry Keynote 4 – Smart Water & Wastewater

David Collinsworth – CEO of Brazos River Authority

Industry Keynote 5 – Product Innovation

Dr. J. Pete Blair – Executive Director of Advanced Law Enforcement Rapid Response Center at Texas State University

Industry Keynote 6 – Leadership

George Salazar – Human Computing Interfaces Chief Engineer and Leader at NASA

Industry Keynote 7 – Smart Cities

John Butler – IC2 Endowed Fellow, J. Marion West Chair in Constructive Capitalism, and Director of the Jon Brumley Texas Venture Labs at The University of Texas at Austin.

Industry Keynote 8 – Sensors

TBD

Industry Keynote 9 – BigData/Software

Stefan Wolf, VP of Utilities Solution Management at SAP

Industry Keynote 10 – Mobility

Jason JonMichael – Assistant Director of Transportation at City of Austin

Industry Keynote 11 – New Regulations & Business Models

Jim Steffes – EVP of Corporate Affairs at Direct Energy / Centrica


2020 Speakers


Dr. Walt Horton – Chief Research Officer and Associate VP at Texas State University 

Dr. Stan McClellan – Co-Director of CIEDAR Consortium and Professor of Electrical and Computer Engineering at Texas State University

Mar Tarres – VP of Products at Anterix

Jesper Eriksson – VP of Product Management at NoviFlow

Jon Vestal – Chief Architect at Telstra

Liam Quinn – SVP and Senior Fellow at Dell Technologies

Joe Mosele – VP of IoT Solutions at AT&T

Dr. Semih Aslan – Associate Professor of Electrical and Computer Engineering at Texas State University

Cengizhan Yenerim – Director of Demand Risk Management at Engie

Greg Flay – CTO of Austin Energy

David Hubbard – Chief Administrative Officer at New Braunfels Utilities

Phil Nevels – Director of Innovation and Partnerships at Exelon

Vivian Bouet – CIO at CPS Energy

Dr. John Schemmel – Bruce and Gloria Ingram Chair and Civil Engineering Coordinator and Professor at Texas State University

Greg Carter – SVP Software Business Unit at Acuity Brands

Sunil Cherian – CEO at Spirae

Alpert Uzmezler – CEO of Anka Labs

Jay Zoellner – CEO of Kiwi Power

Dr. Rebecca David – Director of Institute for Government Innovation and Associate Professor of Practice in Geography at Texas State University

Shane Schroeder – Director of Smart Buildings at Target

Jim Good – President of Parkview Advisors

Ian Taylor, CEO of New Braunfels Utilities

Brandon Cottrell – Field Operations Manager at JEA

Dr. Keisuke Ikehata – Assistant Professor of Civil Engineering at Texas State University

Dave Mackie – CEO of Olead Edge Analytics

Steve Frayser – Executive Director of Star Park at Texas State University

Dixon Wright – Chairman of Surety Resource Connection and SVP of Surety at USI

David Crowly – CTO of Birch Infrastructure

Jon Previtali – Director of Technology and Services at Well Fargo

Nathan Wood – Executive Director at Construction Progression Coalition

Mike Bond – Head of North America Surety at Euler Hermes

Charlie Fiechter – President of Blue Planet Funding

Michal Wojtak – Director of Integrated Construction at Mortenson

Andres Carvallo – CEO fo CMG and Fellow at Materials Applications Research Center, Professor of Innovation in the College of Science and Engineering, and Co-Director of CIEDAR Consortium at Texas State University

Steve Adler – Mayor of City of Austin

Eric Thompson – Director at City of Dallas

Writ Baese – Mayor Pro-tem at City of Round Rock

Helen Ramirez – Assistant Director at City of Brownsville

Bert Lumbreras – City Manager at City of San Marcos

Arun Vedhathiri – Director of New Energy Solutions at National Grid

Dr. Ed Piner – Professor of Physics and Presidential Fellow at Texas State University

Mark Federle – Managing Director of Smart Grid Solutions at QinetiQ

Giri Iyer – Global Business Development Leader at Sentient-Energy

David Forfia – Chairman fo Gridwise Architecture Council

Dr. Ziliang Zong – Director of NSF Cloud and Autonomic Computing Center and Associate Professor of Computer Science at Texas State University

Vinod Tiwari – Head of Business Development at PowerLedger

Richard Beeson – CTO at OSIsoft

Sonny Garg – Energy Solutions Leader at Uptake and Former CIO of Exelon

Brad Williams – VP Industry Strategy at Oracle Utilities

Cameron Freberg – EV Strategist at Austin Energy

Katie Herbeck – Senior Manager of Mobility at Ford

Reid Westwood – CEO at Skytran

Anh Selissen – CIO at TX DOT

Robert Langford – Manager of EV Sales and Marketing at Honda

Chris King – Global Chief Regulatory Officer at Siemens

Eric Padilla – Director of Public Policy at Vistra Energy

Bob Helton – Director of Policy at ENGIE

Lamont Hill – Director of Public Policy at Oncor Electric Delivery

Suzanna Mora-Schrader – Senior Director of Strategic Initiatives at Exelon

Greg Dudkin – President of PPL Electric Utilities

Peter Londa – CEO of Tantalus Systems Inc.

Stephen Elkins – CIO at City of Austin

Ty Roberts – VP of Product Marketing at Itron

Amy Akers – Board Director at Pedernales Electric Cooperative

Lawanda Parnell – Chief Information Officer at Pedernales Electric Cooperative

Mike Bates – General Manager of Energy Solutions at Intel

Steve Tarnowski – Director of Electric Vehicles and Charging Infrastructure at General Motors

Ron Zimmer – CEO of CABA

David Reeves – CIO of City of Hutto

Joe Thomas – Director of Enhanced Services at Duke Energy

Giovanni Polizzi – Director of Business Development at ACS

Phil Beecher – President & CEO at WiSun Alliance

Matthew Butts – VP of Business Development at EDF North America

Cherie Fuller – VP of Retail at EDF North America

Christophe Defert – VP at Centrica Innovations & Ventures

Chan Wong – Manager of Grid Modernization at Entergy Services

Johnathan Hawkins – Manager of Advanced Technology and Strategy at PNM Resources

Debra Smith – General Manager & CEO at Seattle City Light

Booga Gilbertson – SVP Operations at Puget Sound Energy

John McFarland – VP & Chief Customer Officer at Portland General Electric

Larry Bekkedahl – VP of Grid Architecture, Systems Operations at Portland General Electric

Doug Staker – VP of Utility Business Development at Enel X

Ravi Mulugu – Director of UL Ventures

D.W. Rickerson – VP Grid Planning and Operations at ERCOT

Susan Mulvihill – Deputy Commissioner/Chief Engineer – MNDOT

Richard Wolsfeld – EVP of Transportation at AECO

Yogi Uemura – GM of New York and DC Offices at Daikin North America

Matthew Green – CIO at PPL

Danny Ee – Director of Smart Grid and System Operations at Austin Energy

Thomas J. Gleeson – COO of Texas Public Utility Commission

Jefferson Tester – Professor at Cornell University

John Bastian – President of SmartGridCIS

Tacoma Zach – CEO of MentorAPM

Alfred Rives Berkeley III – Former CEO of Nasdaq

James Potter – Director of Strategic Partnership at Harris


2020 Agenda


Day 1 – August 18, 2020

7:00 – Shuttle departs from Embassy Suites to Plum Creek Golf Course

8:00-12:30 (270min) – Golf Tournament at PlumCreek Golf Course

12:30-1:30 (60min) – Lunch at PlumCreek Glenn’s Grill (Golfers only)

1:30 – Shuttle departs from Plum Creek Golf Course back to Embassy Suites


1:00-5:00 (240min) – Registration

1:00-5:30 (240min) – Technology Showcase Setup


2:30-4:30 (120min) – Texas State University Tour

2:30 – Shuttle departs from Embassy Suites to Texas State’s Ingram Hall

3:00 – Arrive traffic circle in front of Ingram Hall
Overview of College of Science and Engineering expansion and the new Ingram Hall
3D Printing
Maker Space
Industrial Robotics

3:25 – Walk to RF Mitte Building

3:35 – Tour MBE/Microscopy Centers

3:55 – Tour Construction Management & Concrete Management Research Center

4:10 – Tour of Green Energy Demonstration Project

4:30 – Shuttle departs from RF Mitte Building, meeting on the first-floor loading dock area, and returns to Embassy Suites


2:30 – Shuttle Departs from Embassy Suites to ALERRT Center

3:00 – ALERRT Welcome and Tour

4:30 – Shuttle departs from ALERRT Center back to Embassy Suites


5:30-8:30 (180min) – Welcome Reception at Embassy Suites

6:30-6:40 (10min) – Welcome and Opening Remarks by Andres Carvallo, CEO of CMG and Professor/Co-Director of CIEDAR at Texas State

6:40-7:00 (20min) – Diamond Sponsor Keynote

7:00-7:10 (10min) – Gold Sponsor Keynote

7:10-7:30 (20min) – Digital 360 Summit Hall of Fame Award

Jon Wellinghoff – CEO of GridPolicy / Former FERC Chairman & Digital 360 Summit Hall of Famer

Pat Wood III – New Inductee into Digital 360 Summit Hall of Fame

7:30-8:30 (60min) – Network Reception at Technology Showcase


Day 2 – August 19, 2020

8:00-5:00 – Registration

6:30-8:30 (120min) – Breakfast at Embassy Suites

8:30-8:45 (15min) – Break at Technology Showcase

8:45-8:55 (10min) – Welcome and Opening Remarks by Andres Carvallo, CEO of CMG and Professor/Co-Director of CIEDAR at Texas State

8:55-9:00 (5min) – Dr. Walt Horton, Chief Research Officer & Associate Vice President for Research & Federal Relations at Texas State University.

9:00-9:30 (30min) – Industry Keynote 1 – Networks

Caroline Chan – VP and GM of 5G Infrastructure at Intel

9:30-10:30 (60min) – Smart Networks Panel
Moderator: Dr. Stan McClellan – TXST
Panel: Caroline Chan – Intel, Jon Vestal – Telstra, Steve Lowe – AT&T, Mar Tarres – Anterix, Liam Quinn – Dell, Jesper Eriksson – NoviFlow

10:30-10:45 (15min) – Break at Technology Showcase

10:45-11:15 (30min) – Industry Keynote 2 – Energy & Utilities

Tony Tewelis – VP of Transmission and Distribution at Arizona Public Service

11:15-12:15 (60min) – Smart Energy Panel
Moderator: Cristiano Monsalves – CMG
Panel: Semih Aslan – TXST, Cengizhan Yenerim – Engie, Greg Flay – Austin Energy, Vivian Bouet – CPS Energy, Phil Nevels – Exelon, Gretchen Reuwer – NBU

12:15-1:00 (45min) – Lunch Break at Technology Showcase

1:00-1:30 (30min) – Industry Keynote 3 – Buildings & Infrastructure

Pat Meagher – VP of Technology at Katerra

1:30-2:30 (60min) – Smart Buildings & Infrastructure Panel
Moderator: Dr. John Schemmel – TXST
Panel: Pat Meagher – Katerra,  TBD, TBD, TBD, TBD, TBD

2:30-3:00 (30min) – Industry Keynote 4 – Water & Wastewater

David Collinsworth – CEO of Brazos River Authority

3:00-3:15 (15min) – Break at Technology Showcase

3:15-4:15 (60min) – Smart Water/Wastewater Panel
Moderator: Jim Good – Parkview Advisors
Panel: Keisuke Ikehata – TXST, Brandon Cottrell – JEA, Kevin Patteson – GBRA, Nacy Pappas – NBU Water, Doug Evanson – San Antonio WS, Franco Lucarelli – City of Warren OH, Dave Mackie – Olea Edge Analytics

4:15-4:45 (30min) – Industry Keynote 5 – Product Innovation

Dr. J. Pete Blair – Executive Director of Advanced Law Enforcement Rapid Response Training at Texas State University

4:45-5:45 (60min) – New Industry Financial Tools
Moderator: Dixon Wright – USB
Panel: Jon Previtali – Wells Fargo, David Crowly – Brich Infrastructure, Nathan Wood – Construction Progression Coalition, Arun Vedhathiri – National Grid, Mike Bond – Euler Hermes, Charlie Fietcher – Blue Planet Funding, Michal Wotjak – Mortenson

5:45-6:15 (30min) – Industry Keynote 6 – Leadership

George Salazar – Human Computing Interfaces Chief Engineer and Leader at NASA

6:15-6:30 (15min) – Closing remarks by Andres Carvallo

6:30-8:30 (120min) – Network Reception at Technology Showcase

8:30-10:30 (180min) – Hospitality Suite – More Networking


Day 3 – August 20, 2020

8:00-5:00 – Registration

6:30-8:30 (120min) – Breakfast at Embassy Suites Hotel Restaurant

8:30-8:45 (15min) – Break at Technology Showcase

8:45-8:55 (10min) – Welcome and Opening Remarks by Andres Carvallo, CEO of CMG and Professor/Co-Director of CIEDAR at Texas State

8:55-9:00 (5min) – Steve Frayser, Executive Director of STAR Park and Co-Director of Materials Applications Research Center at Texas State University

9:00-9:30 (30min) – Industry Keynote 7 – Smart Cities

John Butler – IC2 Endowed Fellow, J. Marion West Chair in Constructive Capitalism, and Director of the Jon Brumley Texas Venture Labs at The University of Texas at Austin.

9:30-10:30 (60min) – Smart Cities Panel
Moderator: Andres Carvallo, CEO of CMG and Professor/Co-Director of CIEDAR at Texas State
Panel: Arun Vedhathari – National Grid, Steve Adler – City of Austin, Errick Thompson – City of Dallas, Helen Ramirez – City of Brownsville, Writ Bease – City of Round Rock, Bert Lumbreras – City of San Marcos

10:30-10:45 (15min) – Break at Technology Showcase

10:45-11:15 (30min) – Industry Keynote 8 – Sensors

TBD

11:15-12:15 (60min) – Sensors Panel
Moderator: Dr. Ed Piner – TXST
Panel:QinetiQ, TBD, TBD, TBD, TBD, TBD

12:15-1:15 (60min) – Lunch Break at Technology Showcase

1:15-1:45 (30min) – Industry Keynote 9 – BigData/Software

Stefan Wolf, Global VP of Go-To-Market Execution for Utilities at SAP

1:45-2:45 (45min) – BigData/Software Panel
Moderator: David Forfia – Gridwise Architecture Council
Panel: Dr. Ziliang Zong – TXST, Sonny Garg – Uptake, Richard Beeson – OSIsoft, Brad Williams – Oracle, Vinod Tiwari – PowerLedger, TBD – Microsoft

2:45-3:00 (15min) – Break at Technology Showcase

3:00-3:30 (30min) – Industry Keynote 10 – Smart Mobility

Jason JonMichael – Assistant Director of Transportation at City of Austin

3:30-4:30 (60min) – Smart Mobility Panel
Moderator: Bill Marsh – CMG
Panel: Jason JonMichael – City of Austin, Cameron Freberg – Austin Energy, Katie Herbek – Ford, Reid Westwood – Skytran, Robert Langford – Honda, Anh Selissen – TXDOT, Chris King – Siemens

4:30-5:00 (30min) – Industry Keynote – 11 – New Regulations

Jim Steffes – EVP Corporate Affairs at Direct Energy / Centrica

5:00-6:00 (60min) – New Regulations and Business Models Panel
Moderator: Tom Rose – CMG
Jon Wellinghoff – GridPolicy, Jim Steffes – Direct Energy, Bob Helton – Engie, Lamont Hill – Oncor Electric Delivery, Eric Padilla – Vistra Energy, Mason Emnett – Exelon

6:00-6:30 (30min) – Closing Remarks by Andres Carvallo, CEO of CMG and Professor/Co-Director of CIEDAR at Texas State

6:30-8:00 (90 min) – Refreshments and Networking at Technology Showcase

8:00-10:00 (120min) – Hospitality Suite – Casual Eats, Drinks and More Networking at Presidential Suite


CMG will create a white paper per panel (9 total) with the new key ideas, issues, takeaways. And CMG will publish 24 videos from all the sessions.


Sponsors are welcome. Sponsorship levels available:

  • Diamond
  • Gold
  • Silver
  • Bronze
  • Golf Tournament
  • Registration
  • Magic Night & Reception
  • Closing Reception and Gifts
  • 10 x 10 Booth
  • And Custom Packages

Sponsorship fees are due July 1st, 2020. For more information, please contact Andres Carvallo at andres@512cmg.com or 512-215-9080

Digital 360 Summit Trailer Video

Smart Utilities, Grid, Edge video

Smart Cities video

New Regulations, Financial Tools and Business Models video

Why CMG?

CMG has built a library of over 500 use cases and 20 frameworks. Each framework delivers the answers to use cases, technologies, vendors, business models, business cases, policy models, and best practices.

CMG’s Team has planned for and successfully deployed and managed over $10 billion+ of technology solutions within 5,000+ projects in the last 20 years.

CMG offers advisory services per month, 1-day workshops for each framework, 2-day workshops for each framework, and customer-defined consulting projects (e.g. virtual CEO, COO, CMO, CTO, Chief Strategy Officer, PMO, Vendor Management Office, and more).

The CMG advantage is world-class advise by former senior executives with 25 years plus of successful experience for 50% less than the Big Old Brands. CMG is Cheaper, Faster and Better!!!

CMG team has developed smart grid roadmaps for multiple utilities in the US, EU, Middle East and South America.

CMG team has developed multiple smart city roadmaps for several fast growing cities across the US and Brazil.

CMG has developed a large number of Go-To-Market and Commercialization Plans for Fortune 1000, medium and small companies.

Follow Us

Follow us on Twitter