Choose CMG’s Experience, Industry Relationships, and Knowledge Library.

Smart Grids | Smart Utilities | Smart Cities | Smart Buildings

Office: 888-445-5486
Email: info@512cmg.com

D360S 2019

Digital 360 Summit is the premier event for senior executives driving industry digitization, digitalization, decentralization, and decarbonization.

Digital 360 Summit 2019 Highlight Video


Sponsored by:


Hosted by:


Produced by:

We build strategies and ecosystems for
Digitization, Digitalization,
Decarbonization, and
Decentralization


Tuesday May 21 – Wednesday May 22, 2019 — Invitation Only Event

San Marcos, TX

It is 100 experts.
9 panels. 6 keynotes.
Multiple Verticals – Utilities, Energy, Buildings, Cities, Mobility, Software, Networks, and Regulations.
Followed by 9 white papers and 9 webinars.
One digital world.


Smart Infrastructure is emerging on all major segments of the economy and as a unified 21st century megatrend.

Smart Utilities have emerged as a large megatrend of the 21stcentury and they service one or multiple cities and communities throughout their services territories along with many commercial, industrial, and residential customers.  Smart Cities are emerging as another large megatrend in the 21stcentury, which own many buildings and service citizens and visitors in many open spaces, roads, buildings and homes.  Smart Buildings, a large megatrend of the 20th century is transforming again, are finally getting actively integrated with Smart Utilities and being actively planned and managed by Smart Cities. Positive Energy Buildings is a key 21st megatrend.

As these trends are coming together at a very fast pace, the possibilities for innovation, shared infrastructure, cost reductions, new business models and unrivaled customer experiences await to be discovered.

CMG has put together the very first Digital 360 Summit™ that brings together top minds per field of expertise and tackle the obvious and sometimes hardest problems.

This invitation only event is created to bring you as an expert and also as a user of many other products and services to collaborate like never before with others and have a dialogue that drives new paradigms, experiences, technologies, business models and solutions into the marketplace.

Participants will also have the opportunity to tour Texas State University and see the following:

  • Tour of Ingram Hall of Engineering, opened January, 2019 including maker spaces, 3D printing and industrial robotics
  • Tour of the Advanced Functional Materials Research Service Center, the largest single system MBE complex of tools in North America with supporting microscopy center
  • Tour green energy demonstration project
  • Tour construction management/concrete management research center that is part of the new Civil Engineering program

Venues and Registration:

May 21
Texas State University tour of 3 labs, Welcome Reception, 2 Keynotes, Hall of Fame Award, and Host Hotel:
Embassy Suites by Hilton Conference Center and SPA at San Marcos.

Address: 1001 E McCarty Ln, San Marcos, TX 78666
Tel: 512-392-6450

Click Here for Hotel Registration


Click Here for Texas State Lab Tour Registration


Click Here for Award Dinner Registration


May 22
Conference Program: 9 Panels and 4 Keynotes
Star Park at Texas State University

Address: 3055 Hunter Road, San Marcos, TX 78666
Tel: (512) 245-7827

Click Here for Event Registration



Confirmed Speakers:

Jon Wellinghoff, CEO of GridPolicy and Former FERC Chairman

Charles Dickerson – COO of Austin Energy (KEYNOTE)

Dr. Walt Horton – Chief Research Officer at Texas State University (KEYNOTE)

George Bjelovuk – Vice President of Energy Solutions at Siemens (KEYNOTE)

Jay Zoellner – CEO of Edison Energy

Kenan Ogleman – VP of Commercial Operations at Ercot

Peter Londa – CEO of Tantalus Systems Inc.

Dr. John Butler – IC2 Endowed Fellow, J. Marion West Chair in Constructive Capitalism, and Director of the Jon Brumley Texas Venture Labs at The University of Texas at Austin (KEYNOTE)

Paul Lau – Grid Chief Strategy & Operations Officer at Sacramento Municipal Utility District

Helen Ramirez – Deputy City Manager at City of Brownsville, TX

Ying Chan – Deputy Director of Communications Technology Management at City of Austin

Michael Raiford – Corporate Vice President at Samsung Austin Semiconductor 

Richard Medina – VP of Grid Transformation and Engineering at CPS Energy

Ty Roberts – VP of Product Marketing at Itron (KEYNOTE)

Lisa Caswell – Consultant at Spencer Stuart (KEYNOTE)

Amy Akers – Board Director at Pedernales Electric Cooperative

Lawanda Parnell – Chief Information Officer at Pedernales Electric Cooperative

Jim Steffes – EVP of Corporate Affairs at Direct Energy

Mike Bates – General Manager of Energy Solutions at Intel

Jeff McElroy – Global Vice President of Energy & Utilities at Tait Communications

Greg Carter – SVP Software Business Unit at Acuity Brands

Dixon Wright – SVP of Surety at USI Insurance Services LLC

Greg Tamberlane – VP of Digital Assets Solutions at Signature Bank

Dan Smith – VP of Electric Service Delivery (T&D) at Austin Energy

Brad Williams – VP Industry Strategy at Oracle Utilities

John Schemmel – Professor/Coordinator of Civil Engineering Program at Texas State University Ingram School of Engineering

Tim Fairchild – Director of Global Energy, Communication, Education and Government Practices at SAS

Sacha Fontaine – Director of Management Consulting at Siemens

Steve Frayser – Executive Director of Star Park at Texas State University

David Forfia – Director of Enterprise Architecture & IT Transformation at ERCOT

Arun Vedhathiri – Director of New Energy Solutions at National Grid

Cengizhan Yenerim – Director of Demand Risk Management at Engie

Brian Lloyd – Director of Regulatory Strategy at Sempra

Reed Cataldo – Founding Partner at Prysm Group

Steve Tarnowsky – Director of Electric Vehicles and Charging Infrastructure at General Motors

Mark Buckner – Power & Energy System Group Leader at Oak Ridge National Lab

Steve Lowe – National Smart Cities & Utilities Leader at AT&T

Vinod Tiwari – Head of Business Development and Sales at PowerLedger

Michael Robinson – Smart Grid Solutions Architect at Cisco Systems

Larry Chen – Senior Strategic Advisor – Hand Enterprise Solutions

Brian Huey – IoT Business Development Manager at AT&T

Ron Zimmer – CEO of CABA

Taylor Prestwood – CEO of Z-Bikez

Alpert Uzmezler – CEO of Anka Labs

Scott Hinson – CTO at Pecan Street Inc.

Cameron Freberg – EV Utility Strategist at Austin Energy

Rachna Handa – Innovation Manager at OSIsoft

Franco van Heijningen – Director of Client Success at Crean & Associates

Andres Carvallo – CEO and Founder of CMG and Former CIO of Austin Energy

Tom Rose – Principal at CMG and Former VP of TXU

Bill Marsh – Principal at CMG

Dave Shpigler – Principal at CMG

Bill Haser – Principal at CMG

Jeffrey Schaubschlager – Senior Consultant at CMG


Agenda

Day 1

1:00-5:00 (240min) – Registration

2:30-4:30 (120min) – Texas State University Tour

2:30 – Shuttle departs from Embassy Suites

3:00 – Arrive traffic circle in front of Ingram Hall
Overview of College of Science and Engineering expansion and the new Ingram Hall
3D Printing
Maker Space
Industrial Robotics

3:25 – Walk to RF Mitte Building

3:35 – Tour MBE/Microscopy Centers

3:55 – Tour Construction Management & Concrete Management Research Center

4:10 – Tour of Green Energy Demonstration Project

4:30 – Shuttle departs from RF Mitte Building, meeting on the first floor loading dock area, and returns to Embassy Suites

5:00-6:00 (60min) – Welcome Reception at Embassy Suites

6:00-7:30 (90min) – Plated Dinner at Embassy Suites

6:25-6:30 (5min) – Welcome Remarks by Andres Carvallo at Embassy Suites

6:30-7:00 (30min) – George Bjelovuk – Vice President of Energy Solutions at Siemens (KEYNOTE)

7:00-7:05 (5min) – Ty Roberts, VP of Product Marketing at Itron (KEYNOTE)

7:05-7:30 (25min) – Digital 360 Summit Hall of Fame Award

7:30-8:00 (30min) – Casual Networking at Embassy Suites

Day 2

8:00-5:00 – Registration

8:00-9:00 – Shuttle from Embassy Suites to Star Park (leaving every 15 min)

7:30-8:30 (60min) – Breakfast at Embassy Suites
8:00-8:45 (45min) – Breakfast at Star Park

8:45-8:50 (5min) – Welcome and Opening Remarks by Andres Carvallo at Star Park

8:50-8:55 (5min) – Dr. Gene Bourgeois, Provost and Vice President for Academic Affairs at Texas State University.

8:55-9:00 (5min) – Steve Frayser, Executive Director of Star Park at Texas State University

9:00-9:05 (5min) – Lisa Caswell, Consultant at Spencer Stuart (KEYNOTE)

9:05-9:30 (25 min) – Charles Dickerson, COO at Austin Energy (KEYNOTE)

9:30-10:15 (45min) – 5G/LTE, Internet, Private Networks & IoT Panel
Moderator: Andres Carvallo – CMG
Panel: AT&T, Tantalus, Itron, Cisco, Tait

10:15-10:30 (15min) – Break

10:30-11:15 (45min) – Smart Utility / Smart Grid / Smart Edge Panel
Moderator: Mike Carlson – Former President at Siemens
Panel: ERCOT, Austin Energy, Siemens, CPS Energy, SMUD, PEC

11:15-12:00 (45min) – Smart Buildings and Microgrid Panel
Moderator: Ron Zimmer – CABA
Panel: Acuity Brands, Anka Labs, Texas State, Edison Energy, Spirae

12:00-12:45 (45min) – Lunch

12:45-1:00 (15min) – Dr. John Butler – University of Texas at Austin (KEYNOTE)

1:00-1:15 (15min) – Dr. Walter Horton – Texas State University (KEYNOTE)

1:15-2:00 (45min) – Smart Factory / Industry 4.0 Panel
Moderator: Bill Haser – CMG
Panel: Samsung, Crean & Associates, Intel, Hand

2:00-2:45 (45min) – Smart Cities Panel
Moderator: Dave Shpigler – CMG
Panel: National Grid, City of Austin, Itron, AT&T, City of Brownsville

2:45-3:00 (15min) – Break

3:00-3:45 (45min) – AI/ML Changing Infrastructure Panel
Moderator: Jeffrey Schaubschlager – CMG
Panel: ORNL, Anka Labs, Pecan Street, SAS, Siemens

3:45-4:30 (45min) – Blockchain, Cloud, and DataBases Panel
Moderator: Andres Carvallo – CMG
Panel: ERCOT, Prysm Group, OSIsoft, Oracle, PowerLedger

4:30-5:15 (45min) – Electric Mobility Panel
Moderator: Bill Marsh – CMG
Panel: GM, Z-Bikez, Austin Energy, National Grid

5:15-6:00 (45min) – New Regulations, Financial Tools, and Business Models Panel
Moderator: Tom Rose – CMG
GridPolicy/FERC, Direct Energy, Engie, Sempra, USI, Signature Bank

6:00-6:05 (5min) – Closing remarks by Andres Carvallo

6:05-7:00 (55 min) – Refreshments and Networking

6:30-7:30 – Shuttle from Start Park to Embassy Suites (leaving every 15 min)

7:30-10:00 – Hospitality Suite – Casual Eats, Drinks and More Networking at Presidential Suite

Digital 360 Summit Trailer Video

Smart Utilities, Grid, Edge video

Smart Cities video

New Regulations, Financial Tools and Business Models video

Why CMG?

CMG has built a library of over 500 use cases and 20 frameworks. Each framework delivers the answers to use cases, technologies, vendors, business models, business cases, policy models, and best practices.

CMG’s Team has planned for and successfully deployed and managed over $10 billion+ of technology solutions within 5,000+ projects in the last 20 years.

CMG offers advisory services per month, 1-day workshops for each framework, 2-day workshops for each framework, and customer-defined consulting projects (e.g. virtual CEO, COO, CMO, CTO, Chief Strategy Officer, PMO, Vendor Management Office, and more).

The CMG advantage is world-class advise by former senior executives with 25 years plus of successful experience for 50% less than the Big Old Brands. CMG is Cheaper, Faster and Better!!!

CMG team has developed smart grid roadmaps for multiple utilities in the US, EU, Middle East and South America.

CMG team has developed multiple smart city roadmaps for several fast growing cities across the US and Brazil.

CMG has developed a large number of Go-To-Market and Commercialization Plans for Fortune 1000, medium and small companies.

Follow Us

Follow us on Twitter